
Lubicie proste przepisy? Spróbujcie tego! Pyszne twarogowe batoniki, które praktycznie robią się same 😉 Najwięcej trzeba się namęczyć tu przy blendowaniu, ale dla posiadaczy dobrego sprzętu to i to nie jest problem. Batony są fajnym źródłem białka, zdrowych tłuszczy, wapnia i magnezu.
Składniki:
- kostka twarogu półtłustego 340 g,
- 2-3 łyżki erytrytolu,
- 100 g migdałów,
- 100 g czekolady gorzkiej bez cukru.
Wykonanie:
Migdały prażymy na patelni. Przekładamy do pojemnika do blendowania i dokładnie miksujemy wraz z twarogiem i słodzikiem. Migdały nie muszą być całkowicie zmielone, fajnie jak zostaną pojedyncze chrupiące kawałki. Masę przekładamy na papier do pieczenia formując prostokąt, który później pokroimy w batony. Odstawiamy do zamrażarki na 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę twarogową wyjmujemy z zamrażarki i kroimy na batony. Polewamy czekoladą.