Bezcukrowy biznes – warsztaty w firmach

 In Projekty, Wydarzenia Nowe

OFERTA – WARSZTATY SZCZĘŚLIWYCH BEZ CUKRU

Permanentny stres, siedzący tryb życia, mocno przetworzone jedzenie, nadmiar kawy, papierosów czy alkoholu to charakterystyczne cechy naszej cywilizacji. Według dokumentu Stan zdrowia mieszkańców Warszawy opublikowanego w grudniu 2016 roku przez Biuro Polityki Zdrowotnej Urzędu Miasta, najczęstszą chorobą i przyczyną zgonów mieszkańców stolicy są choroby serca (45%), na drugim miejscu znajdują się nowotwory złośliwe (27%), na kolejnych zaś choroby układu oddechowego i inne czynniki. A zatem 72% populacji warszawskiej choruje i umiera na choroby cywilizacyjne, które tylko w 10% wynikają ze skłonności genetycznych, natomiast aż w 50% z nieprawidłowego, niezdrowego stylu życia!

Eksperci naszej Fundacji specjalizują się w temacie zdrowego odżywiania – nie jako układania kolejnej diety, w której trzeba liczyć kalorie i odżywiać się jedzeniem bez smaku. My udowadniamy, że można ZJEŚĆ ZDROWO – SMACZNIE – PROSTO – a przy tym SZYBKO!

Proponujemy warsztaty zdrowego odżywiania dla pracowników firm (lub całych rodzin), które inwestują w zdrowie i dobre samopoczucie swojej kadry. Każdy z warsztatów zawiera także proste ćwiczenia fizyczne specjalnie opracowane i dedykowane osobom pracującym przy biurku.

KORZYŚCI DLA UCZESTNIKÓW:

  • Odkryjesz, że zdrowa dieta może być łatwa i intuicyjna.
  • Poczujesz, że zdrowe jedzenie jest smaczne.
  • Wykonasz własnoręcznie proste potrawy możliwe do zrobienia w Twojej kuchni.

TEMATY DO WYBORU:

  • Dieta antynowotworowa, przeciwzapalna, zasadowa.
  • Odwyk od cukru – po co i jak to zrobić?
  • Słodycze bez cukru dla każdego, dużego i małego.
  • Dieta budująca i wzmacniająca odporność.
  • Dieta enzymatyczna – domowe kiszonki, jogurty i kefiry.
  • Jak się zdrowo odżywiać, uprawiając sport?
  • 5 posiłków roślinnych – atrakcyjne dania warzywne.
  • Zdrowy lunch do pracy/szkoły w 20 minut.
  • Dieta dobra dla mózgu.
  • Dieta dla serca.
  • Gotowanie intuicyjne.

Zdrowy styl życia:

  • Radzenie sobie ze stresem (w tym aspekty dietetyczne).
  • Joga / Joga na krześle.
  • Relaksacja dźwiękiem (koncert gry na gongach, misach).

ZESPÓŁ TRENERSKI:

 Agnieszka Wiśniewska – założycielka Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru, dietetyk, naturopeutka, doradczyni żywieniowa, muzyk, instruktorka jogi, instruktorka harcerska. Pomaga dotrzeć do potrzeb własnego ciała i nawiązać z nim kontakt. Matka czwórki zdrowych dzieci.

Małgorzata Sobczyk – dietetyk, specjalistka żywienia człowieka. Prowadzi badania naukowe na temat wpływu spożycia cukru na zdrowie w ramach doktoratu na SGGW. Zaangażowana w szeroko pojętą edukację żywieniową – wykłady, warsztaty i konferencje. Współautorka książki „Uodpornij się, jedząc świadomie” oraz autorka zazarcie.blog.pl.

Janusz Wiśniewski – fundator Fundacji Szczęśliwi Bez Cukru, dietetyk, doradca żywieniowy, certyfikowany instruktor jogi Kundalini oraz Kriya, pasjonat gry na gongach, geograf i logistyk.

KOSZT:

Koszt warsztatów zależy od liczby uczestników, miejsca, czasu trwania, tematu w kontekście produktów spożywczych oraz materiałów edukacyjnych. Zapraszamy do indywidualnych ustaleń na temat programu (który może być złożony z kilku wyżej wymienionych modułów), czasu trwania oraz wyceny.

KONTAKT:

Barbara Wojtaszek  mail: barbara.w@szczesliwibezcukru.pl  nr tel. +48 501 477 213

REKOMENDACJE:

Samsung Poland R&D Center: Dziękujemy za organizację warsztatów prozdrowotnych! Wszechstronna wiedza oraz pasja prowadzących realnie inspirują do zmiany nawyków żywieniowych.

Lingaro: Odbyły się 2 warsztaty i wykład w ramach programu Food For Life Week dla dorosłych oraz warsztaty dla dzieci pracowników.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się

Masz w planie odchudzanie?

Zobacz nasz e-book!