Składniki:
- 150g mąki migdałowej
- 200g mąki gryczanej
- 4 banany
- Bezglutenowy budyń waniliowy
- 3 łyżki erytrolu
- 6 łyżek gorzkiego kakao
- Łyżeczka sody
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 300 ml mleka roślinnego- u mnie sojowe
- 200 ml wody- u mnie muszynianka
- Opakowanie mrożonych wiśni bez pestek
- Łyżeczka oleju do wysmarowania blachy.
Wykonanie:
Banany zmiksować. Dodać resztę składników na ciasto. Dobrze wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej olejem blachy. Wiśnie ułożyć na wierzchu. Piec ok. 40 minut w temp 180 stopni – do suchego patyczka.
1 Comment
Bardzo fajny blog z ciekawymi przepisami. Ciasto upiekłam dokładnie w/g przepisu i wyszło idealnie. Puszyste, wilgotne i smaczne. Bardzo dziękuję za dzielenie się wiedzą. Na pewno wypróbuję jeszcze niejeden przepis. Pozdrawiam serdecznie.