Certyfikat w 2019r. Restauracja, catering dietetyczny, catering okolicznościowy oraz bezglutenowa i bezcukrowa cukiernia/piekarnia. Specjalizują się w potrawach zdrowych, bez cukru, bez chemicznych dodatków, bezglutenowych, wegańskich.
BiteThru – wpływ żywienia na funkcjonowanie organizmu, porady żywieniowe w teorii i praktyce – zaprasza dietetyk Małgorzata Sobczyk.
Małgorzata Rusek – dietetyk z pasją – rzetelna wiedza wymieszana z praktycznym podejściem, doprawiona szczerą pasją, posypana pomysłowością i podana w lekkiej, przystępnej formie.
AgaMaSmaka.pl – przepisy na potrawy przygotowywane bez użycia cukru, nabiału, glutenu i mięsa. Idealne miejsce dla osób zmagających się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. Główne motto: żyj i jedz zdrowo. Zaprasza specjalistka ds. żywienia i dietetyki Agnieszka Kopczyńska.
Roślinny dietetyk – przepisy na dania roślinne połączone z fachową wiedzą dietetyczną oraz obliczaniem wartości odżywczych – zaprasza dietetyk Iwona Kibil.
Dziki Naśladowca – zrodził się z miłości do słodkości bez białej mąki i rafinowanego cukru oraz zdrowego jedzenia, które odżywia, a nie tylko karmi. W czasach, w których przyszło nam żyć, kiedy to wszyscy jesteśmy najedzeni, ale rzadko kiedy odżywieni (a to nie to samo), coraz więcej ludzi zaczyna zastanawiać się nad tym, co wkłada do ust. Michalina Ściborska stara się tworzyć miejsce, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, coś wzbogacającego kubki smakowe jak i ultrazdrowego.
Nowa Dieta – Poradnia Dietetyczna powstała z myślą o pacjentach, którzy z pomocą profesjonalnego dietetyka chcą poprawić dotychczasowy sposób żywienia, schudnąć lub polepszyć stan swojego zdrowia. Najważniejsze dla mnie jest dobro pacjenta, dlatego udzielając porad dietetycznych czy komponując jadłospisy, kieruję się wiedzą o prawidłowym żywieniu. Ważne jest dla mnie prawidłowe skomponowanie posiłków i wyrobienie zdrowych zachowań i nawyków żywieniowych. W swojej pracy nie opieram się na modnych dietach cud – zaprasza dietetyk Marta Ścipień.
Bezgrzeszna rozpusta – bezgrzeszna = zdrowa, gdyż unikam grzesznych, czyli przede wszystkim przetworzonych produktów: cukru, pszenicy, nabiału, mięsa, jaj. Sprytnie zastępuję je innymi bądź ekologicznymi. Rozpusta – Czyli ma być pysznie. To tworzenie rozpustnych – pysznych i pięknie wyglądających potraw. Jednocześnie mających zbawienny wpływ na nasze zdrowie, gdyż zawierają cenne witaminy i składniki odżywcze w znacznie większych ilościach niż te przetworzone. Zawitaj w moich progach, będzie mi ogromnie miło Cię gościć – Daria Sanetra.
2 metry zdrowia – to nie tylko przepisy na pyszności wolne od cukru, glutenu, laktozy czy mięsa. To także miejsce, w którym dowiesz się więcej o nieszczelności jelita, chorobach autoimmunologicznych oraz mikroflorze jelitowej. Do odwiedzenia bloga zaprasza Gosia Rudzińska, która łamie tabu, mówiąc otwarcie i szczerze o chorobach układu pokarmowego.
Weganon – blog kulinarny, który wprost je się oczami!! Udane eksperymenty oraz znane i lubiane potrawy w nowej odsłonie. Zaprasza Paweł Ochman, praktyk bezcukrowego żywienia, czarodziej i cudotwórca kuchennej alchemii roślinnej.
Bodylicious – inspiracje kulinarne, trendy żywieniowe, najnowsze doniesienia naukowe – zaprasza dietetyk Agnieszka Senk.
Readeat.pl – wiele przepisów na bezcukrowe słodkości, zwłaszcza te w wersji surowej („raw”). Smaku dodają piękne zdjęcia oraz przeliczanie wartości kalorycznej. Zaprasza Justyna Ledwoch, lekarz.
WegeCentrum – poradnia diet roślinnych dla dzieci, osób dorosłych, kobiet w ciąży, matek karmiących, osób z nadwagą oraz obciążonych schorzeniami.