blyskawiczne jaglane tiramisu bez cukru no sugar
Ten deser zrobisz dosłownie w kwadrans! A wygląda on identycznie i smakuje bardzo podobnie do oryginalnej wersji. Do tego jest w wersji wegańskiej i oczywiście bez cukru. Idealne do serwowania w domu lub do przygotowania w pojemniku, na wynos.
Składniki:
Wykonanie:
Kaszę jaglaną gotujemy na wodzie. Delikatnie studzimy i mieszamy z dodatkiem erytrytolu, ekstraktu waniliowego i mleka roślinnego. Dodajemy tyle napoju, by uzyskać gładką, kremową konsystencję. Ciastka maczamy w kawie i układamy w pucharku. Na to kładziemy 2-3 łyżki masy jaglanej i tak budujemy 2-3 warstwy. Na wierzchu posypujemy przesianym przez sitko kakao.
*Ja użyłam gotowych ciastek bez cukru z mąki pełnoziarnistej ze sklepu. Możesz też użyć ciastek z tego przepisu: https://szczesliwibezcukru.pl/sniadaniowe-ciasteczka-owsiane/