Brownie fasolowe ze śliwkami

 In Przepisy

Składniki (na małą keksówkę):

  • 240g czerwonej fasoli (masa po odsączeniu/ ugotowaniu)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 dojrzały banan
  • 60-80g ksylitolu
  • 50g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 2 łyżki oleju rzepakowego + do wysmarowania blachy
  • śliwki

Wykonanie:
Nagrzać piekarnik do 170*C. Wszystkie składniki oprócz śliwek zblendować na gładką masę (najlepiej około 2 minut). Blaszkę wysmarować olejem, wlać masę a na wierzch powciskać pokrojone w półksiężyce śliwki. Piec 45-50 minut, kroić po wystudzeniu.

Autor Katarzyna Kundys

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się