Chałwa kokosowa

 In Przepisy

Składniki:

  • 150-200 g nasion sezamu,
  • 100 g wiórków kokosowych,
  • 70 g ertytrolu,
  • 5 łyżek oleju kokosowego.

Wykonanie:

  1. Podpraż nasiona sezamu. W młynku zmiel erytrol, następnie zmiel wiórki kokosowe.
  2. Zmiel sezam (dla dobra młynka warto, aby sezam wystygł przed zmieleniem).
  3. Rozpuść olej kokosowy na patelni. Po czym wymieszaj wszystkie składniki i uformuj dowolny kształt, który należy owinąć w folię i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego życzą Autorki: Małgorzata Rusek i Joanna Brylska

Recommended Posts
Showing 3 comments
  • bart
    Odpowiedz

    Dzien dobry, „smacznego zycza autorki” – odnosi sie do pomyslu ma chalwe czy autorki bloga/tekstu?
    Dziekuje za przepis.

  • Kraków
    Odpowiedz

    moja ulubiona chałwa którą robię co kilka dni, pycha!

Leave a Comment