Składniki:
- 150-200 g nasion sezamu,
- 100 g wiórków kokosowych,
- 70 g ertytrolu,
- 5 łyżek oleju kokosowego.
Wykonanie:
- Podpraż nasiona sezamu. W młynku zmiel erytrol, następnie zmiel wiórki kokosowe.
- Zmiel sezam (dla dobra młynka warto, aby sezam wystygł przed zmieleniem).
- Rozpuść olej kokosowy na patelni. Po czym wymieszaj wszystkie składniki i uformuj dowolny kształt, który należy owinąć w folię i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego życzą Autorki: Małgorzata Rusek i Joanna Brylska
5 Comments
Dzien dobry, „smacznego zycza autorki” – odnosi sie do pomyslu ma chalwe czy autorki bloga/tekstu?
Dziekuje za przepis.
Autorki przepisu życzą, żeby chałwa smakowała 🙂
moja ulubiona chałwa którą robię co kilka dni, pycha!
Czy mozna zamiast wiorkow uzyc maki kokosowej?
Mąka kokosowa jest bardziej odtłuszczona niż wiórki, więc wyjdzie mniej kokosowo, ale można próbować 🙂