Chałwa premium z erytrytolem

 In Przepisy

Chałwa z erytrytolem

1 szklanka sezamu

5 łyżek erytrolu

ok. 4 łyżek tahini

Sezam i erytrol zmielić w młynku. Dodawać powoli tahini, aż do powstania gęstej, stałej masy. Schłodzić przez noc w lodówce.

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Avatar
    Krzysztof
    Odpowiedz

    Nie wiem czy zdjęcie jest poprawne. Wszystkie składniki: erytrol, sezam i tahini są jasne – to skąd ta chałwa taka czarna? Skąd tam jakieś ziarna na talerzu?

    • Agnieszka Wiśniewska
      Agnieszka Wiśniewska
      Odpowiedz

      Dzień dobry
      Chałwa zrobiona jest z czarnego sezamu i stąd jej kolor i ziarna na talerzu. Pozdrawiam serdecznie

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się

Masz w planie odchudzanie?

Zobacz nasz e-book!