Ciasteczka Franciszka

 In Przepisy

Składniki:

  • 40 g suszonych fig,
  • 100 g moreli suszonych na słońcu,
  • 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego,
  • 100 g inuliny (nadaje słodycz oraz mleczny posmak),
  • 3 łyżki kakao,
  • 100 ml ciepłej wody,
  • 250 g grubo zmielonych / rozdrobnionych płatków owsianych,
  • garść prażonych płatków migdałowych do obtaczania.

Wykonanie:

Suszone figi oraz morele namoczyć przez kilka godzin i odcedzić. Połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem płatków owsianych oraz migdałowych, zmiksować na gładką masę. Następnie dodać rozdrobnione płatki owsiane i wymieszać masę łyżką lub ręką. Obtoczyć w płatkach migdałowych, schłodzić w lodówce.

Dziękujemy Sklep Agnex za przekazanie produktów spożywczych na wykonanie słodyczy bez cukru podczas darmowych warsztatów – Dni Alergii 25.10.2016.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się

Masz w planie odchudzanie?

Zobacz nasz e-book!