Mocno czekoladowe, wilgotne w środku ciacho z truskawkami to mega zdrowa i szybka przekąska. Jest ono świetnie zbilansowane, więc można je zjeść nawet w ramach słodkiego śniadania 😉
Składniki:
- 250 g płatków – u mnie mix owsianych i żytnich,
- 4 małe banany,
- 2 łyżki siemienia lnianego,
- 100 ml mleka lub napoju roślinnego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego,
- 4 łyżki kakao,
- 40 g odżywki białkowej (można pominąć),
- 1 szklanka truskawek.
Wykonanie:
Wszystkie składniki – z wyjątkiem truskawek – miksujemy blenderem na gładka masę. 3/4 truskawek drobno kroimy i mieszamy z ciastem. Przekładamy masę do keksówki, na wierzch wykładamy resztę truskawek. Pieczemy 40 min w 180 st. C.