
Składniki:
Ciasto:
- 200 g mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 1 szkl. mleka np. roślinnego
Krem kokosowo – migdałowy:
- 2 szkl. kaszy jaglanej
- 1,5 szkl. wiórków kokosowych
- 100 g migdałów
- 4 szkl. mleka np. roślinnego
- erytrytol do smaku
- aromat migdałowy
Wykonanie:
Ciasto:
Wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać mleko, zmiksować na gładką masę. Wyłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 35 minut w temp. 180*C.
Krem kokosowo – migdałowy:
Kaszę jaglaną zalać na noc wodą. Następnego dnia odcedzić, przepłukać. Gotować na mleku do miękkości. Przestudzoną kaszę rozblendować na gładki krem. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać z łupinek i pokroić na spore kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto czekoladowe.