Czekolada bąbelkowa

 In Przepisy

Składniki:

  • 300 g daktyli namoczonych w mleku roślinnym, np. migdałowym,
  • 2 łyżki oleju kokosowego,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2/3 szklanki inuliny,
  • 1,5 szklanki ekspandowanych zbóż Kubara – jaglanka, amarantus, orkisz.

 

Wykonanie:

Zblendować daktyle na gładką masę z olejem i kakao, inulinę dodawać stopniowo energicznie mieszając. Gotową masę wymieszać z ekspandowanymi produktami, przełożyć do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce. Kroić w kostkę.

Zdjęcie poglądowe – czekolada zniknęła tak szybko, że nie było szans zrobić zdjęcia 😀

Do tego przepisu wykorzystaliśmy produkty firmy Kubara – marki Dobra Kaloria, Amarello, Ekoprodukt – do kupienia np. w sklepie internetowym producenta.

 

Dziękujemy Sklep Agnex za przekazanie produktów spożywczych na wykonanie słodyczy bez cukru podczas darmowych warsztatów z okazji Dnia Dziecka 28.05.2017. 

Recommended Posts
Comments
  • Dorota
    Odpowiedz

    czym zastąpić inulinę ?

Leave a Comment