Składniki:
- 400 g mąki owsianej,
- 100 g mielonego siemienia lnianego,
- 4 żółte banany,
- 4 łyżki kakao,
- ok. pół szklanki wody lub niesłodzonego mleka roślinnego,
- 2 łyżki przyprawy do pierników,
- 1 łyżka sody oczyszczonej,
- tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru.
Wykonanie:
Banany zmiksować na gładką masę, dodać sypkie składniki i dolewać wodę do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Posiekać czekoladę. Foremki na babeczki wypełniać do połowy ciastem i przystrajać na wierzchu kawałkami czekolady. Piec ok. 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Babeczki po wystygnięciu można polukrować lukrem erytrolowym.
2 Comments
Szkoda, że jest już ta godzina. Zabrałabym się za robienie babeczek, bo wyglądają super:)
Pozdrawiam ciepło, Asia
Bardzo dziękujemy???? Babeczki poza tym, że smakowicie wyglądają, są pyszne i proste w wykonaniu???????????? pozdrawiamy serdecznie