Czekoladowe babeczki owsiane

 In Przepisy

Składniki:

  • 400 g mąki owsianej,
  • 100 g mielonego siemienia lnianego,
  • 4 żółte banany,
  • 4 łyżki kakao,
  • ok. pół szklanki wody lub niesłodzonego mleka roślinnego,
  • 2 łyżki przyprawy do pierników,
  • 1 łyżka sody oczyszczonej,
  • tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru.

 

Wykonanie:

Banany zmiksować na gładką masę, dodać sypkie składniki i dolewać wodę do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Posiekać czekoladę. Foremki na babeczki wypełniać do połowy ciastem i przystrajać na wierzchu kawałkami czekolady. Piec ok. 15 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Babeczki po wystygnięciu można polukrować lukrem erytrolowym.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się

Masz w planie odchudzanie?

Zobacz nasz e-book!