Czekoladowo-orzechowe trufle na mące kokosowej

 In Przepisy

Składniki:

  • szklanka mąki kokosowej ,
  • 2 łyżki kakao,
  • łyżka posiekanych orzechów,
  • 1/2 szklanki masła orzechowego 100 %,
  • 1/3-1/2 melasy z karobu,
  • 1/4-3/4 szklanki mleka roślinnego bez cukru
  • do obtoczenia trufli; wiórki kokosowe, orzeszki, amarantus ekspandowany

Przygotowanie:

W jednej misce połączyć składniki suche. Mąkę kokosową i kakao przesiać. W drugiej misce wymieszać masło orzechowe i melasę. Przesypać składniki suche, zagnieść ręcznie trufle, dodając powoli mleko i wymieszać. Formować kuleczki. Po włożeniu do lodówki stają się bardziej zbite.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się