Ekspresowe ciasto owsiane

 In Przepisy

Składniki:

(na blaszkę 22 x 33 cm)

  • 500g płatków owsianych;
  • 1 l niesłodzonego mleka roślinnego – u mnie migdałowe;
  • 4 banany;
  • 1 łyżeczka kakao;
  • 1 słoiczek kremu karobowo-sezamowego Bakra;
  • opakowanie mrożonych lub świeżych malin – ok. 300g (można użyć też truskawek);
  • 2 łyżki inuliny.

 

Wykonanie:

Płatki owsiane ugotować w mleku roślinnym z inuliną. Podzielić na 2 części. Ułożyć pierwszą warstwę, przełożyć pokrojonymi w plasterki dwoma bananami i posypać kakao. Ułożyć drugą warstwę owsianki, 2 pokrojone w plasterki banany i wyłożyć na wierzch słoiczek kremu. Maliny zmiksować i ułożyć na wierzchu. Ciasto jest pyszne na ciepło i na zimno.

 

 

W przepisie wykorzystano krem karobowo-sezamowy od firmy Bakra.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się