Składniki:
(na blaszkę 22 x 33 cm)
- 500g płatków owsianych;
- 1 l niesłodzonego mleka roślinnego – u mnie migdałowe;
- 4 banany;
- 1 łyżeczka kakao;
- 1 słoiczek kremu karobowo-sezamowego Bakra;
- opakowanie mrożonych lub świeżych malin – ok. 300g (można użyć też truskawek);
- 2 łyżki inuliny.
Wykonanie:
Płatki owsiane ugotować w mleku roślinnym z inuliną. Podzielić na 2 części. Ułożyć pierwszą warstwę, przełożyć pokrojonymi w plasterki dwoma bananami i posypać kakao. Ułożyć drugą warstwę owsianki, 2 pokrojone w plasterki banany i wyłożyć na wierzch słoiczek kremu. Maliny zmiksować i ułożyć na wierzchu. Ciasto jest pyszne na ciepło i na zimno.
W przepisie wykorzystano krem karobowo-sezamowy od firmy Bakra.