
Składniki:
- 1 opakowanie ekspandowanych zbóż – ok. 120 g
- 1/2 opakowania ekspandowanej gryki
- 1/2 opakowania amarantusa
- 10 namoczonych i zmiksowanych daktyli
- 200 g domowego dżemu malinowego bez cukru – np. na podstawie tego przepisu: https://szczesliwibezcukru.pl/bezcukrowy-dzem-owocowy/
- 4 łyżki melasy karobowej
- 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki inuliny
- Opakowanie olejku rumowego
- Inulina do obtaczania kuleczek
Wykonanie:
- Ekspandowane zboża zmielić w młynku udarowym na mąkę.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać na jednolitą masę i zostawić do zgęstnienia
- Składniki:
- 1 opakowanie ekspandowanych zbóż – ok. 120 g
- 1/2 opakowania ekspandowanej gryki
- 1/2 opakowania amarantusa
- 10 namoczonych i zmiksowanych daktyli
- 200 g domowego dżemu malinowego bez cukru – np. na podstawie tego przepisu: https://szczesliwibezcukru.pl/bezcukrowy-dzem-owocowy/
- 4 łyżki melasy karobowej
- 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki inuliny
- Opakowanie olejku rumowego
- Inulina do obtaczania kuleczek
- Wykonanie:
- Ekspandowane zboża zmielić w młynku udarowym na mąkę. Dodać pozostałe składniki, wymieszać na jednolitą masę i zostawić do zgęstnienia- siemię lniane ściągnie nadmiar płynów. Formować z masy małe kuleczki i obtaczać je w inulinie.
- – siemię lniane ściągnie nadmiar płynów.
- Formować z masy małe kuleczki i obtaczać je w inulinie.
