
Prosta i sycąca zupa, którą zrobisz dosłownie w kwadrans!
Składniki:
- 1 op. mrożonych warzyw na barszcz ukraiński,
- 1,5 bulionu warzywnego,
- 1 cebula,
- 3 gotowane buraki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 szklanka ugotowanej białej fasoli lub puszka fasoli z puszki,
- 4 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Cebulę podsmażamy w garnku. Dodajemy mix warzyw oraz pokrojone buraki i zalewamy bulionem. Dodajemy posiekany czosnek i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, fasolę, sos sojowy oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. I gotowe!
PS. Zupa doskonale smakuje na drugi dzień, kiedy smaki się „przegryzą”.