Zapraszamy na II GALĘ KRZEPCY BEZ CUKRU 13 maja 2018 (niedziela) w godz. 15.00-18.00 w Hali Koszyki w Warszawie!
Podczas Gali:
- spotkamy się z trzema wspaniałymi Kobietami – Krzepkimi Bez Cukru:
- Oktawia Nowacka
- Agnieszka Kopczyńska
- Katarzyna Blazejewska – Stuhr
- dowiemy się, kto i za co otrzyma Bezcukrowy Patent AD 2018
- poznamy nowe lokale certyfikowane jako Miejsca Wolne od Cukru i spróbujemy zdrowe, bezcukrowe pyszności!
- będzie też okazja do własnoręcznego wykonania prostych, 100% roślinnych słodyczy bez cukru podczas rodzinnych warsztatów
PROGRAM:
15.00 -16.00 – kameralne spotkania z Laureatami na antresoli w Hali Koszyki oraz warsztaty zdrowych słodyczy dla całych rodzin
16.00 – Wręczenie Certyfikatów “Miejsce wolne od cukru” oraz prezentacja Bezcukrowej Mapy Warszawy
Wręczenie Bezcukrowych Patentów (książki, filmy, inicjatywy prozdrowotne)
16.30 – Wręczenie statuetek “Krzepcy bez cukru” – wypowiedzi Laureatek
Na zakończenie – energetyczny koncert na gongach.
W trakcie: Słodka Uczta Bez Cukru – zdrowy, bezcukrowy poczęstunek.
KRZEPKA / KRZEPKI BEZ CUKRU to osoba, która poprzez osobisty przykład inspiruje innych do zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze, a ponadto propaguje świadomość szkodliwego wpływu cukru na zdrowie i jakość życia człowieka.
Rada Fundacji Szczęśliwi bez cukru w 2018 roku wyróżniła tytułem „Krzepka Bez Cukru” trzy radosne, inspirujące, pełne energii i pozytywne Kobiety, z którymi spotkamy się właśnie 13 maja:
Oktawia Nowacka – sportsmenka, medalistka igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro i zdobywczyni Pucharu Świata, medalistka mistrzostw Europy i mistrzostw Polski w pięcioboju nowoczesnym, weganka.
Agnieszka Kopczyńska – autorka bloga Aga ma smaka – żyj i jedz zdrowo, specjalistka ds. żywienia i dietetyki, trenerka i wykładowczyni. Prywatnie mama Agatki, która była najważniejszym impulsem do zajęcia się tematem zdrowia i żywności.
Katarzyna Kach Błażejewska – dietetyk kliniczny, psychodietetyk, mama dwóch synów, autorka książek: „Odżywienie dzieci mądre i zdrowe”, „KOKTAJLE dla zdrowia i urody”, „Gotujemy pełną parą”, blogerka: www.kachblazejewska.pl
Nasze motto:
„Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. Hipokrates (460-370 p.n.e.)
I Gala Krzepcy Bez Cukru odbyła się 15 października 2017 w Hali Gwardii, pierwsze statuetki Krzepkich Bez Cukru odebrali wtedy:
Malka Kafka – businesswoman, startuperka, restauratorka i promotorka zdrowego życia, założycielka Tel Aviv Food & Wine, który to lokal jako pierwszy w Warszawie otrzymał certyfikat Miejsca Wolnego od Cukru w marcu 2016.
Maciek Rock – ojciec, radiowiec, prezenter telewizyjny, który z całą Rodziną pokazuje, że szczęśliwe i słodkie życie bez cukru jest możliwe.
Piotr Henschke – vegan chef, trener, organizator imprez kulinarno-kulturalnych, którego dewizą jest smak, zdrowie i ekologia w jednym.