Jaglanka z jabłkami

 In Przepisy

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • 6 jabłek
  • Pół szklanki daktyli
  • Sok z dwóch cytryn
  • Łyżka cynamonu
  • Łyżka erytrolu
  • Łyżeczka olejku waniliowego
  • Szczypta soli
  • Łyżka oleju kokosowego do wysmarowania blachy

Wykonanie:

Kaszę jaglaną namoczyć przez noc. Wypłukać, zagotować ze szczyptą soli, łyżką erytrolu i łyżeczką olejku waniliowego. Jabłka zetrzeć, daktyle namoczyć ok. 30 minut, odlać wodę, zmiksować . Wymieszać jabłka z daktylami, sokiem cytrynowym i cynamonem. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce ułożyć warstwę kaszy jaglanej a na niej warstwę jabłek. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się