Kakaowo-kokosowe batoniki

 In Przepisy

Składniki:

  • po 5 łyżek:
    – wiórków kokosowych,
    – płatków owsianych,
    – mąki ryżowej,
    – sparzonych rodzynek,
    – oleju,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego,
  • 165 ml mleczka kokosowego,
  • szczypta soli,
  • 1 szkl. wody (można dodać więcej),
  • 2 szkl. namoczonych i odcedzonych daktyli.

Wykonanie:

Wszystkie składniki sypkie oraz mleczko i olej wymieszać. Dodać daktyle i rodzynki zblendowane z wodą. Masę batonikową wyłożyć do formy 24×40 cm (plus papier do pieczenia). Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po całkowitym ostygnięciu wycinać prostokątne batoniki. Przepis wystarcza na około 20 porcji.

Przepis pochodzi ze strony Bodylicious.

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Gabrysia
    Odpowiedz

    Czy mozna dodać innej mąki np kokosowej zamiast ryżowej.

    • Małgorzata Rusek
      Małgorzata Rusek
      Odpowiedz

      Można, trzeba dać tylko trochę więcej wody, ponieważ mąka kokosowa chłonie więcej płynu niż mąka ryżowa.

Leave a Comment