Składniki:
- po 5 łyżek:
– wiórków kokosowych,
– płatków owsianych,
– mąki ryżowej,
– sparzonych rodzynek,
– oleju, - 3 łyżki kakao,
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego,
- 165 ml mleczka kokosowego,
- szczypta soli,
- 1 szkl. wody (można dodać więcej),
- 2 szkl. namoczonych i odcedzonych daktyli.
Wykonanie:
Wszystkie składniki sypkie oraz mleczko i olej wymieszać. Dodać daktyle i rodzynki zblendowane z wodą. Masę batonikową wyłożyć do formy 24×40 cm (plus papier do pieczenia). Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Po całkowitym ostygnięciu wycinać prostokątne batoniki. Przepis wystarcza na około 20 porcji.
Przepis pochodzi ze strony Bodylicious.
2 Comments
Czy mozna dodać innej mąki np kokosowej zamiast ryżowej.
Można, trzeba dać tylko trochę więcej wody, ponieważ mąka kokosowa chłonie więcej płynu niż mąka ryżowa.