Paź
22
pon
Słodka i Zdrowa Niepodległa
Paź 22@17:00 – Paź 26@19:00

Zapraszamy na kameralne warsztaty w ramach II Warszawskiego Pozarządowego Tygodnia Edukacyjnego! W każdym dniu odbędzie się coś innego – w każdym dniu będzie pysznie, słodko i zdrowo, bo bez cukru 😀

❤ 22.10. (poniedziałek) 17.00 – 19.00 Zdrowe, bo POLSKIE! -Słodkości w 100% ze składników pochodzących z Polski – przychodzi Ci coś do głowy? Przyjdź na warsztaty, podczas których udowodnimy Ci, że to możliwe! Zrobimy różnorodne słodycze w wersji 5xP: Polskie – Pyszne – Proste – Prozdrowotne – Pozbawione cukru 🙂 Prowadzi Małgorzata Rusek – dietetyk z pasją

💙 23.10. (wtorek) 17.00 – 19.00 Słodycze II Rzeczpospolitej: kasztanki, michałki, krówki… Najpyszniejsze i NAJSZLACHETNIEJSZE polskie smaki w zdrowej, bezcukrowej wersji! Nie wierzysz? Przyjdź na warsztat z Agnieszka Wiśniewska założycielką Fundacji

🧡 24.10. (środa) 17.00 – 19.00 Smaki dzieciństwa – ptasie mleczko i inne zdrowe słodkości… Mmmm, ślinka płynie…

💚 25.10. (czwartek) 17.00 – 19.00 Kulki mocy – najprostsze słodycze bez cukru w kilku pełnowartościowych odsłonach! Poprowadzi wiceprezeska Fundacji dietetyk Małgorzata Sobczyk

Warsztaty od poniedziałku do czwartku odbędą się w sali nr 18 na parterze XIV LO im. Staszica ul. Nowowiejska 37A w Warszawie. Liczba uczestników: maks. 10 osób od 10 roku życia (dzieci tylko pod opieką dorosłych), zgłoszenia na adres: info@szczesliwibezcukru.pl – prosimy podać dzień i tytuł warsztatu!

💛 26.10 (piątek) PODSUMOWANIE „SZLACHETNE ZDROWIE” – słodycze bez cukru oraz ćwiczenia jogi na krześle plus koncert mis i gongów, dla maks. 40 osób w sali na I piętrze, Warsztat Warszawski, pl. Konstytucji 4. Zgłoszenia na adres: info@szczesliwibezcukru.pl – prosimy podać dzień i tytuł warsztatu!

Lis
18
nie
Warsztat Zdrowego Odżywiania i Gotowania @ Makolągwy 21/1
Lis 18@10:00 – 18:00

Warsztaty skierowane do osób dla osób z diagnozą onkologiczną oraz osób zdrowych chcących zapobiegać rakowi dietą.
„Jedzenie stanie się Twoim lekarstwem, zaś jego przyrządzanie niekończącą się przygodą”

„Intuicyjnie chcemy żyć i być zdrowi. Czasami tracimy kontakt z własnym ciałem, a to może skutkować chorobami. Warto wtedy wrócić na ścieżkę zdrowia i wewnętrznej harmonii. Jedzenie zaś jest sposobem na powrót do kontaktu z samym sobą. ”

Tematem przewodnim spotkania jest dieta antynowotworowa.
Poznasz odpowiedni dobór składników i sposób przygotowania zdrowych posiłków.
Intuicyjnie dobierzesz produkty, które harmonizują Twój organizm.
Poznasz proste zasady komponowania dziennego jadłospisu dla siebie i swoich najbliższych.
Doświadczysz jak proste i radosne może być gotowanie.
Wykonasz własnoręcznie posiłki, które będą lekarstwem dla Twojego ciała.

Część praktyczna – od 10.00 do przerwy obiadowej
W części praktycznej uczestnicy przygotują posiłki na cały dzień – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

Każdy będzie mógł skosztować potraw i brać czynny udział w ich przygotowaniu. Uzyskać odpowiedzi na pytania związane ze sposobem „obróbki” poszczególnych produktów.

Doświadczyć „intuicyjności” w kontakcie z żywnością.
Część teoretyczna – od końca przerwy obiadowej do 18.00
Panel dyskusyjny: z dużą ilością wiedzy teoretycznej potrzebnej do komponowania odpowiednio zbilansowanych posiłków.

Niezbędne informacje dla utrzymania skutecznej i smacznej diety antynowotworowej.
Dieta przy profilaktyce, przeciwdziałaniu i leczeniu nowotworów.

Spotkanie prowadzi:
Agnieszka Wiśniewska
Dietetyczka specjalizująca się w diecie przeciwnowotworowej i antycandidowej. Studiowała Żywienie Człowieka na SGGW w Warszawie. Pasjonatka i praktyk kuchni bezglutenowej, wegańskiej i bezcukrowej. Prowadzi autorskie warsztaty Gotowania Intuicyjnego. I konsultacje dietetyczne. Instruktorka jogi i naturoterapeutka. Współtwórczyni Human Recycling. Matka czwórki cudownych dzieci.

TERMIN I MIEJSCE:

18 listopada 2018 w godzinach 10:00 – 18:00

Fundacja Psychoonkologii i Promocji Zdrowia „Ogród Nadziei”
ul. Makolągwy 21 m. 1 (róg Roentgena)
02-811, Warszawa
Dojazd: stacja metra Stokłosy i autobus 209 lub stacja metra Imielin i autobus 185, albo autobus 179.

Informacje i zapisy:
Formularz zgłoszeniowy: https://goo.gl/forms/t6folwVZqGGf0SqB2

tel. (22) 843 24 11, fundacja@ogrodnadziei.org.pl

Koszt: 160 zł od osoby w tym (130 warsztat +30 zł na zakup produktów) ciepły posiłek własnoręcznie ugotowany w cenie. Warsztat dofinansowany ze środków Fundacji z 1% podatku przekazanego na program „Energia Zdrowia i Życia”, realizowany przy współpracy z Fundacją Szczęśliwi bez cukru.

Ilość miejsc w grupie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Miejsce rezerwuje przesłanie formularza zgłoszeniowego i wpłata zadatku w wysokości 100 zł do 14 listopada na rachunek fundacji w banku Millennium nr 47 1160 2202 0000 0001 3116 4813, tytułem: imię i nazwisko, warsztat gotowania 23.09.2018