Karobowy mus z awokado

 In Przepisy

Składniki dla 1 osoby:

  • 1 awokado,
  • 1-2 łyżki karobu,
  • 1-2 łyżeczki ksylitolu,
  • 1 łyżka soku z limonki,
  • 3 łyżeczki tahini,
  • szczypta cynamonu dla podkreślenia smaku (opcjonalnie),
  • płatki kokosa do dekoracji (opcjonalnie).

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki, oprócz płatków kokosowych, zblenduj na idealnie gładki krem. Na ​suchej ​patelni upraż kilka płatków kokosowych na złoto i posyp nimi mus.

Wskazówki:

  • zamiast karobu można użyć ​ gorzkiego​ kakao,
  • awokado jest świetną bazą do takich słodkich musów, ponieważ nadaje im lekką, kremową konsystencję,
  • mus można posypać też orzechami włoskimi, migdałami, sezamem lub podać go z ​truskawkami.
Recommended Posts

Leave a Comment