
Ta zupa to świetny opcja świetna opcja, aby poprawić wygląd swojej skóry, włosów, i paznokci. Zawiera ona wartościowy beta karoten z aż trzech źródeł: batatów, marchwi oraz dyni. Wartościowym dodatkiem do niej będą również dowolne pestki lub nasiona, które podbiją wartość tego dania o niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Jako „wkładkę” do zupy polecamy również dorzucenie porcji strączków. Będą one źródłem wartościowego białka. Jednym słowem ta zupa to świetnie zbilansowane danie, które nie tylko nasyci, ale również dostarczy cennych witamin dla promiennego wyglądu naszej oraz lśniących włosów i mocnych paznokci.
Składniki:
- dwie marchewki,
- 300 g dyni,
- 1/2 batata,
- 1,5 litra bulionu warzywnego,
- przyprawy: sól, gałka muszkatołowa, pieprz,
- dodatkowo: dowolne strączki pestki lub nasiona.
Wykonanie:
Dynię i batata przełożyć do foremki i piec w temperaturze 180°c do miękkości. Przełożyć warzywa do garnka, dodać marchewki i zalać bulionem. Gotować do miękkości marchewki (około 20 minut). Zupę zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Na wierzch posypać ulubionymi pestkami oraz wyłożyć porcję ulubionych strączków.