Kasza owsiana z bakaliami i karobem

 In Przepisy

Składniki:

(na 1 porcję)

  • 50 g kaszy owsianej
  • 1 łyżka rodzynek (15 g)
  • 4 suszone daktyle (20 g)
  • 1 łyżka orzechów ziemnych (15 g)
  • 1 łyżka karobu (12 g)

 

Wykonanie:

  1. Kaszę owsianą zalać 0,5 szklanki wody. Gotować pod przykryciem 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Podczas gdy kasza się gotuje, rodzynki i daktyle wypłukać pod bieżącą wodą, daktyle pokroić. Orzechy, rodzynki i daktyle dodać do gotującej się kaszy.
  3. Po ugotowaniu do kaszy dodać karob, dokładnie wymieszać i zostawić pod przykryciem na 5 minut.

 

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • energia: 391 kcal
  • białko: 11,1 g
  • tłuszcze: 10,8 g
  • węglowodany: 73,7 g
  • błonnik: 12 g

Przepis pochodzi z bloga Małgorzata Rusek – dietetyk z pasją.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się