Przedstawiamy przepis na pyszny, aksamitny i słodziutki koktajl, w sam raz na jesienne, chłodne i szare poranki. Słodki smak poprawi humor a nutka cynamonu dodatkowo rozgrzeje 🙂
Składniki:
- 250 ml niesłodzonego mleka roślinnego,
- 3 łyżki stołowe płatków owsianych,
- 1 łyżka stołowa ziaren siemienia lnianego,
- 1 średni banan,
- 1 łyżka masła orzechowego 100%,
- 1/2 łyżeczki cynamonu.
Przygotowanie:
Płatki owsiane oraz siemię zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, żeby zmiękły. Odcedzone ziarna blendujemy z resztą składników. I tyle! 🙂
A potem tylko pijemy lub jemy łyżką (może wyjść gęsty) i wylizujemy kubek 😀
Autorka: Joanna Kowalczyk