
Składniki:
- 1 opakowanie orkiszu lub ryżu lub amarantusa ekspandowanego Dobra Kaloria – można też wymieszać różne ziarna,
- 0,5 szkl. namoczonych i odsączonych daktyli,
- 0,5 szkl. masła orzechowego albo mielonych orzeszków ziemnych,
- 1 łyżka kakao,
- 0,5 łyżki oleju kokosowego,
- szczypta soli.
Wykonanie:
Wymieszać dokładnie zblendowane daktyle, orzeszki, kakao i sól. Do masy dodać orkisz/ryż/amarantus i dokładnie wymieszać, tak żeby masa dobrze okleiła ziarna. Formować małe kulki. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Serdecznie dziękujemy firmie KUBARA oraz Sklep Agnex za podarowanie produktów na darmowe warsztaty zdrowych słodyczy bez cukru dla ok. 300 dzieci od początku 2017 roku!


4 Comments
A te daktyle to w całości?
Dobre pytanie! Po namoczeniu i odsączeniu zblendować i dopiero potem wymieszać z innymi składnikami:)
Proszę o informację ile kulek wychodzi z porcji podanej w przepisie.
Około 20 kulek.