Kruche kulki

 In Przepisy

Składniki:

Wykonanie:

Wymieszać dokładnie zblendowane daktyle, orzeszki, kakao i sól. Do masy dodać orkisz/ryż/amarantus i dokładnie wymieszać, tak żeby masa dobrze okleiła ziarna. Formować małe kulki. Schłodzić w lodówce. Smacznego!

Serdecznie dziękujemy firmie KUBARA oraz Sklep Agnex  za podarowanie produktów na darmowe warsztaty zdrowych słodyczy bez cukru dla ok. 300 dzieci od początku 2017 roku!

Recommended Posts
Showing 4 comments
  • Gosia
    Odpowiedz

    A te daktyle to w całości?

    • Barbara Wojtaszek
      Barbara Wojtaszek
      Odpowiedz

      Dobre pytanie! Po namoczeniu i odsączeniu zblendować i dopiero potem wymieszać z innymi składnikami:)

  • Paulina
    Odpowiedz

    Proszę o informację ile kulek wychodzi z porcji podanej w przepisie.

Leave a Comment