KRZEPKA / KRZEPKI BEZ CUKRU to osoba, która poprzez osobisty przykład inspiruje innych do zmiany nawyków żywieniowych na zdrowsze, a ponadto propaguje świadomość szkodliwego wpływu cukru na zdrowie i jakość życia człowieka.
Rada Fundacji Szczęśliwi bez cukru w 2018 roku wyróżniła tytułem „Krzepka Bez Cukru” trzy radosne, inspirujące, pełne energii i pozytywne Kobiety, które odebrały unikalne, drewniane statuetki Krzepkich podczas II Gali 13 maja 2018 w Hali Koszyki:
Oktawia Nowacka (po prawej) – sportsmenka, medalistka igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro i zdobywczyni Pucharu Świata, medalistka mistrzostw Europy i mistrzostw Polski w pięcioboju nowoczesnym, weganka.
Katarzyna Kach Błażejewska (w środku) – dietetyk kliniczny, psychodietetyk, mama dwóch synów, autorka książek: „Odżywienie dzieci mądre i zdrowe”, „KOKTAJLE dla zdrowia i urody”, „Gotujemy pełną parą”, blogerka: www.kachblazejewska.pl
Agnieszka Kopczyńska (po lewej) – autorka bloga Aga ma smaka – żyj i jedz zdrowo, specjalistka ds. żywienia i dietetyki, trenerka i wykładowczyni. Prywatnie mama Agatki, która była najważniejszym impulsem do zajęcia się tematem zdrowia i żywności.
Ponadto wiceprezeska zarządu Fundacji Małgorzata Sobczyk po raz pierwszy wręczyła Bezcukrowy Patent dla Joanny Sawickiej i Marka Poznerowicza z firmy Spectator – więcej niż kino, dystrybutora kultowego filmu „Cały ten cukier” a prezeska Barbara Wojtaszek wraz z Małgorzatą Rusek przekazały certyfikaty Miejsc Wolnych od Cukru lokalowi Chude Ciacho oraz cateringowi Get Green, które całkowicie są wolne od cukru dodanego i stosują wyłącznie zamienniki cukru rekomendowane przez ekspertki naszej Fundacji.
Galę wspaniale poprowadzili Agata Swornowska i Janusz Wiśniewski, a na zakończenie części oficjalnej odbył się energetyczny koncert gongów w wykonaniu Fundatorów – Joginów – Muzyków: Agnieszki i Janusza Wiśniewskich oraz Andrija Romaniw.
Bardzo dziękujemy naszym partnerom – przede wszystkim gospodarzowi miejsca Hali Koszyki, sponsorom Bakra, Dr Jacob’s, Kubara oraz Primavika za przekazane produkty na rodzinne warsztaty słodyczy bez cukru oraz Wojtkowi Ku za klimatyczne zdjęcia!