Kuleczki morelowo-migdałowe na zimno

 In Przepisy

Prezentujemy autorski przepis 11-letniej Tosi – uczestniczki naszych warsztatów w ramach projektu Słodkie Lato Bez Cukru, który został nagrodzony w organizowanym przez nas konkursie. Serdecznie gratulujemy wygranej! Ogromnie nas cieszy zaangażowanie Tosi w promowanie zdrowego odżywiania wśród swoich rówieśników i życzymy jej mnóstwa radości przy odkrywaniu pysznych smaków zdrowej kuchni! ♥

 

Składniki:

  • 90 g suszonych moreli,
  • 80 g migdałów,
  • 70 g płatków owsianych.

 

Wykonanie:

  1. Zalej wrzątkiem morele i zostaw do namoczenia.
  2. W tym czasie zmiel migdały. Następnie odłóż je na bok.
  3. Zmiksuj morele i dodaj do nich zmielone migdały. Potem wsyp płatki owsiane do migdałów i moreli.
  4. Gdy połączysz ze sobą wszystkie składniki, uformuj kuleczki i odstaw do lodówki na minimum 30 min.
  5. Częstuj przyjaciół i znajomych, bo wspólne jedzenie zdrowych słodkości w dobrym towarzystwie poprawia humor. 🙂

Bon Appetit 🙂

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Ania
    Odpowiedz

    Dzień dobry, czy takie kulki można przechowywać 2-3 dni? I w jaki sposób-w lodówce?

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się