Prezentujemy autorski przepis 11-letniej Tosi – uczestniczki naszych warsztatów w ramach projektu Słodkie Lato Bez Cukru, który został nagrodzony w organizowanym przez nas konkursie. Serdecznie gratulujemy wygranej! Ogromnie nas cieszy zaangażowanie Tosi w promowanie zdrowego odżywiania wśród swoich rówieśników i życzymy jej mnóstwa radości przy odkrywaniu pysznych smaków zdrowej kuchni! ♥
Składniki:
- 90 g suszonych moreli,
- 80 g migdałów,
- 70 g płatków owsianych.
Wykonanie:
- Zalej wrzątkiem morele i zostaw do namoczenia.
- W tym czasie zmiel migdały. Następnie odłóż je na bok.
- Zmiksuj morele i dodaj do nich zmielone migdały. Potem wsyp płatki owsiane do migdałów i moreli.
- Gdy połączysz ze sobą wszystkie składniki, uformuj kuleczki i odstaw do lodówki na minimum 30 min.
- Częstuj przyjaciół i znajomych, bo wspólne jedzenie zdrowych słodkości w dobrym towarzystwie poprawia humor. 🙂
Bon Appetit 🙂
2 Comments
Dzień dobry, czy takie kulki można przechowywać 2-3 dni? I w jaki sposób-w lodówce?
Tak, 2-3 dni w lodówce spokojnie wytrzymają.