SKŁADNIKI:
- 50 listków mięty,
- 10 listków kolendry,
- 3 średnie dojrzałe banany (pokrojone w plasterki i zamrożone),
- 1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego 400 g wstawiona na kilka godzin do lodówki,
- pół tabliczki gorzkiej czekolady (polecamy tę z surowego kakao bez cukru),
- skórka z 1 limonki.
WYKONANIE:
Z puszki mleka kokosowego wyjąć białą, stałą część i zmiksować z miętą, kolendrą i skórką z limonki. Dodać zamrożone banany i ponownie zmiksować na gładko; z czekolady zrobić wiórki nożem i wmieszać w powstałą masę. Lody są gotowe zaraz po przygotowaniu. Smacznego zimnego i słodkiego!
Przepis pochodzi ze strony: http://weganon.blogspot.com/
1 Comment
Akurat mam miętę i kolendrę, muszę zrobić te lody!