Składniki:
- 60 g masła migdałowego
- 110 g kremu kokosowego (to ta część, która po otworzeniu puszki zostaje na samej górze, nie mieszajcie tego z dolną warstwą)
- 20 g oleju kokosowego
- 65 g zblendowanych wiórków kokosowych
- 20 g erytrolu
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 13 zblanszowanych migdałów
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj najpierw masło migdałowe, krem kokosowy, rozpuszczony olej kokosowy i ekstrakt z wanilii.
- Do tak powstałej jednolitej masy dodaj rozdrobnione wiórka kokosowe i słodzik. Ponownie wymieszaj na jednolita masę. Wstaw do zamrażalki na 20 minut
- Schłodzona masę wyjmij z zamrażalki i zacznij formować pralinki, wkładając wcześniej do środka zblanszowany migdał. Powinno wyjść około 13-14 porcji.
- Kokosowe keto kulki przechowuj w lodówce.