
Składniki:
- 4 małe nektarynki,
- 1 szklanka malin,
- 100 g mąki orkiszowej,
- 50 g masła,
- 1 łyżka erytrolu,
- szczypta soli do kruszonki,
- 2 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie).
Wykonanie:
- Owoce pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym, następnie posyp po wierzchu łyżką wiórków kokosowych.
- Kawałki masła roztop w garnuszku, dodaj szczyptę soli, łyżkę erytrolu i drugą łyżkę wiórków kokosowych. Wsyp mąkę i wyrób kruszonkę. Posyp nią owoce.
- Wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika i piecz 30 minut aż kruszonka się zarumieni. Smacznego 🙂
Autorki: Joanna Brylska i Joanna Kowalczyk; zdjęcie: Joanna Kowalczyk