Owoce pod kruszonką

 In Przepisy

Składniki:

  • 4 małe nektarynki,
  • 1 szklanka malin,
  • 100 g mąki orkiszowej,
  • 50 g masła,
  • 1 łyżka erytrolu,
  • szczypta soli do kruszonki,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie).

 

Wykonanie:

  1. Owoce pokrój i ułóż w naczyniu żaroodpornym, następnie posyp po wierzchu łyżką wiórków kokosowych.
  2. Kawałki masła roztop w garnuszku, dodaj szczyptę soli, łyżkę erytrolu i drugą łyżkę wiórków kokosowych. Wsyp mąkę i wyrób kruszonkę. Posyp nią owoce.
  3. Wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika i piecz 30 minut aż kruszonka się zarumieni. Smacznego 🙂

 

Autorki: Joanna Brylska i Joanna Kowalczyk; zdjęcie: Joanna Kowalczyk

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się