Składniki:
- rabarbar – 1 kg,
- płatki owsiane – 1,5 szkl.,
- migdały – 1/2 szkl.,
- miękkie masło (lub olej kokosowy) – 3 łyżki,
- erytrytol – do smaku (u mnie ok. 5 łyżek),
- cynamon – do posypania.
Wykonanie:
Rabarbar umyć, pokroić. Wymieszać z 2 łyżkami erytrytolu i wyłożyć do formy do pieczenia. Płatki zmiksować z masłem lub olejem oraz erytrytolem – niekoniecznie dokładnie, część płatków może pozostać w całości. Migdały posiekać i wymieszać z płatkami. Kruszonkę wyłożyć na rabarbar i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Posypać cynamonem. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
2 Comments
Jak długo piec?
ok. 20 minut