Słodki Tydzień Bez Cukru w barze Vega (al. Jana Pawła II 36c) – Twoje 7+1 kroków na drodze do zdrowia. 7+1 dni wypełnionych wykładami, warsztatami, spotkaniami, konsultacjami. Wszystkie wydarzenia odbywają się w Barze VEGA Warszawa w sali konferencyjnej lub małej barowej.
10 października 2015 (sobota) – 15.00 – 16.00 SŁODYCZ ŻYCIA Z JOGĄ ŚMIECHU Piotr Bielski, pierwszy jogin śmiechu w Polsce pomoże nam napełnić się radością i pozytywną energią na cały tydzień!
16.00 – 18.00 DLACZEGO JEDZENIE UZALEŻNIA? (A SZCZEGÓLNIE SŁODYCZE) spotkanie z dr Tomaszem Teodorczykiem, rozmowa o psychologiczno-neurologiczno-fizjologicznych aspektach uzależnienia od jedzenia, zwłaszcza od cukrów prostych. Zapewniamy darmowy słodki poczęstunek:)
11 października 2015 (niedziela) – 16.00-17.00 ZAKWASZENIE ORGANIZMU – SKĄD SIĘ BIERZE I CO Z TYM ZROBIĆ? spotkanie z Agnieszką Wiśniewską, dietetykiem, trenerką jogi i specjalistką od zdrowego stylu życia.
17.00-18.00 warsztaty sadzenia roślin słodzących (stewia) oraz stabilizujących poziom cukru we krwi (żyworódka). O cechach i pielęgnacji roślin opowie Magda Zielezińska. W trakcie spotkania i warsztatów – darmowy słodki poczęstunek:)
12.10.2015 (poniedziałek) – 18.00 – 19.00 wykład „CZEGO JESZCZE NIE WIESZ O CUKRZE? Sacharoza, glukoza, fruktoza, cukier dodany i ich wpływ na organizm. Indeks glikemiczny”. Prowadząca: Małgorzata Sobczyk, dietetyk.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – Magda Zielezińska zaprezentuje różne wariacje słodkości oparte na suszonych owocach oraz nasionach/ziarnach. Wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
13.10.2015 (wtorek) – 18.00 – 19.00 wykład „CUKIER A WYGLĄD ZEWNĘTRZNY: skóra, włosy, cera, otyłość”. Prowadząca: Iwona Kibil, dietetyk z WegeCentrum.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – sekrety słodkości wyrabianych w barze Vega – wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
14.10.2015 (środa) – 18.00 – 19.00 wykład „Czy i jaki CUKIER jest konieczny DLA SPORTOWCÓW?” Prowadząca: Anna Żuławnik, dietetyk w klinice Butterfly Health and Beauty.
19.00 – 20.00 warsztaty słodyczy bezcukrowych – słynny bloger kulinarny Weganon pokaże CZEKOLADĘ W JESIENNYCH OWOCACH: batoniki, tarty, itp. Wytworzone słodycze można będzie zjeść lub zabrać do domu!
15.10.2015 (czwartek) – 18.00 – 19.00 – 20.00 wykład łączony z warsztatem „ZDROWY LUNCH DO SZKOŁY I PRACY – TEORIA I PRAKTYKA” Prowadząca: Agnieszka Senk, dietetyk Bodylicious
16.10.2015 (piątek) – 18.00 – 19.00 – 20.00 wykład łączony z warsztatem „JAK ROZMAWIAĆ Z DZIEĆMI I CO IM GOTOWAĆ, żeby nie domagały się przetworzonych słodyczy – kształtować zdrowe nawyki, nie tworząc sztucznych zakazów?” Prowadząca: Agnieszka Kopczyńska, specjalistka ds. żywienia i dietetyki, blogerka kulinarna.
KOSZT UDZIAŁU: dla osób, które wsparły Słodki Tydzień za kwotę 33 zł lub więcej WSTĘP WOLNY na wszystkie wykłady i warsztaty (pakiet Śliwkowe Łasuchowanie ). Dla pozostałych koszt wejścia na 1 dzień imprezy (wykład+warsztaty) wynosi 15 zł.
17.10.2015 (sobota) od godz. 16.00 OTWARTY wykład psychodietetyka Jowity Nesterowicz „PSYCHOFIZJOLOGICZNE UZALEŻNIENIE OD CUKRU”. Od godz. 17.00 OTWARTE warsztaty kreatywnego pisania Loesje pod ogólnym hasłem 'zdrowie’;
20.00 – 24.00 słodka potańcówka z poczęstunkiem:) Dla osób, które wsparły Słodki Tydzień za kwotę 44 zł lub więcej WSTĘP WOLNY (pakiet Marchewkowe Pole ), dla pozostałych koszt wynosi 20 zł (pod warunkiem, że będą jeszcze wolne miejsca:)