Słodkie jajeczka kokos-mango

 In Przepisy

Życzymy Wam pięknych, spokojnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnym gronie, radosnego, wiosennego nastroju i zdrowych pyszności na stole, słodkich bez cukru 🙂

 

Przepis na słodkie wielkanocne jajeczka ze zdjęcia:

 

Składniki:

(na około 40 małych jajeczek)

„Białko”:

  • 300 ml mleka migdałowego;
  • 150g zmiksowanych wiórek kokosowych;
  • 4 czubate łyżeczki agaru;
  • 2 łyżki erytrolu.

Wszystkie składniki dobrze wymieszać (ja użyłam blendera) i zagotować. Napełniać masą foremki w kształcie jajek.

„Żółtko”:

  • 3 łyżki gorącej masy „białkowej”;
  • 3 łyżki pulpy mango (bez cukru);
  • 1 łyżeczka agaru.

Całość wymieszać. Robić, najlepiej strzykawką, małe kleksy pośrodku „jajka”.

Recommended Posts

Leave a Comment