
Życzymy Wam pięknych, spokojnych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnym gronie, radosnego, wiosennego nastroju i zdrowych pyszności na stole, słodkich bez cukru 🙂

Przepis na słodkie wielkanocne jajeczka ze zdjęcia:
Składniki:
(na około 40 małych jajeczek)
„Białko”:
- 300 ml mleka migdałowego;
- 150g zmiksowanych wiórek kokosowych;
- 4 czubate łyżeczki agaru;
- 2 łyżki erytrolu.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać (ja użyłam blendera) i zagotować. Napełniać masą foremki w kształcie jajek.
„Żółtko”:
- 3 łyżki gorącej masy „białkowej”;
- 3 łyżki pulpy mango (bez cukru);
- 1 łyżeczka agaru.
Całość wymieszać. Robić, najlepiej strzykawką, małe kleksy pośrodku „jajka”.
2 Comments
Co oznacza określenie: masa „białkowa”?
To po prostu określenie białej masy „imitującej” białko. Pozdrawiam serdecznie