Składniki:
„Kalifornijki”
- 0,5 szklanki śliwek suszonych,
- 0,5 szklanki ziaren słonecznika,
- 0,3 szklanki sezamu lub wiórków kokosowych na posypkę.
„Migdałówki”
- 0,5 szklanki płatków migdałowych,
- 0,5 szklanki moreli suszonych.
„Daktylówki”
- 1 szklanka daktyli,
- 1,5 szklanki ziaren słonecznika,
- 0,5 szklanki pokruszonych orzechów arachidowych na posypkę.
Wykonanie:
Wszystkie składniki moczymy, odcedzamy, miksujemy i lepimy kulki, obtaczamy w posypce. Wkładamy do lodówki; po godzinie chłodzenia są gotowe do spożycia.
7 Comments
Uwielbiam!
Babka z rodzynkami , to terzba koniecznie , pracy nie ma nic a nic, ale jak masz więcej to polecam jeszcze takie w cukrze kandyzowane, jeszcze przecier czy syrop pozdrawiamKlara, te tez zwiędną i stracą kolor , te kandyzowane dłużej ładne, ale tez mi blaknąa syrop fiołkowy to tez świetna rzecz , ja uwielbiam go pozdrawiam Aniu , tak ładne są , choć po jakimś czasie stracą kolor niestetyWiesz ja uwielbiam wszystkie kwiaty ,a te jadalne podwf3jnie , bo lubię ich smak:DbuziakiAnna-Maria, ja mam tak samo , uwielbiam na nie patrzeć, ale jeść jeszcze bardziej :)))ciekawe co tam upitrasiłaś?Fajnie wygladają to fakt , tylko tracą po jakimś czasie na urodzie niestetybuziakiJoanno , są są i fiolki i bratki i jeszcze inne , zajrzyj do Trochę innej cukierni , Pincake tam opisuje większość jadalnych kwiatkf3w pozdrawiam
Jesli moge zasugerowac pralinki prawie jak nutella:
Zmixowane na paste suszone daktyle
Prazone orzechy laskowe zmielone
Kakao ciemne
Sa naprawde przepyszne, by przelamac slodycz mozna dodac otarta skorke z pomaranczy 😉
Ale jak długo moczymy?
Wystarczy nawet pół godziny:)
Mi też smakują jaglane praliny 😉
Piękny przepis i cudne zdjęcia! 🙂