Słodkie kulki (3 warianty)

 W Przepisy

Składniki:

„Kalifornijki”

  • 0,5 szklanki śliwek suszonych,
  • 0,5 szklanki ziaren słonecznika,
  • 0,3 szklanki sezamu lub wiórków kokosowych na posypkę.

 

„Migdałówki”

  • 0,5 szklanki płatków migdałowych,
  • 0,5 szklanki moreli suszonych.

 

„Daktylówki”

  • 1 szklanka daktyli,
  • 1,5 szklanki ziaren słonecznika,
  • 0,5 szklanki pokruszonych orzechów arachidowych na posypkę.

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki moczymy, odcedzamy, miksujemy i lepimy kulki, obtaczamy w posypce. Wkładamy do lodówki; po godzinie chłodzenia są gotowe do spożycia.

 

Polecane Wpisy
Showing 7 comments
  • Rafał
    Odpowiedz

    Uwielbiam!

    • Alia
      Odpowiedz

      Babka z rodzynkami , to terzba koniecznie , pracy nie ma nic a nic, ale jak masz więcej to polecam jeszcze takie w cukrze kandyzowane, jeszcze przecier czy syrop pozdrawiamKlara, te tez zwiędną i stracą kolor , te kandyzowane dłużej ładne, ale tez mi blaknąa syrop fiołkowy to tez świetna rzecz , ja uwielbiam go pozdrawiam Aniu , tak ładne są , choć po jakimś czasie stracą kolor niestetyWiesz ja uwielbiam wszystkie kwiaty ,a te jadalne podwf3jnie , bo lubię ich smak:DbuziakiAnna-Maria, ja mam tak samo , uwielbiam na nie patrzeć, ale jeść jeszcze bardziej :)))ciekawe co tam upitrasiłaś?Fajnie wygladają to fakt , tylko tracą po jakimś czasie na urodzie niestetybuziakiJoanno , są są i fiolki i bratki i jeszcze inne , zajrzyj do Trochę innej cukierni , Pincake tam opisuje większość jadalnych kwiatkf3w pozdrawiam

  • Margareta
    Odpowiedz

    Jesli moge zasugerowac pralinki prawie jak nutella:
    Zmixowane na paste suszone daktyle
    Prazone orzechy laskowe zmielone
    Kakao ciemne
    Sa naprawde przepyszne, by przelamac slodycz mozna dodac otarta skorke z pomaranczy 😉

  • domibu
    Odpowiedz

    Ale jak długo moczymy?

    • Barbara Wojtaszek
      Barbara Wojtaszek
      Odpowiedz

      Wystarczy nawet pół godziny:)

  • Kasia
    Odpowiedz

    Mi też smakują jaglane praliny 😉 http://skrzydlarozwoju.com.pl/portfolio/jaglane-praliny/

    • Barbara Wojtaszek
      Barbara Wojtaszek
      Odpowiedz

      Piękny przepis i cudne zdjęcia! 🙂

Zostaw Komentarz