Słodkie Lato Bez Cukru 2017 – galeria zdjęć

 In Wydarzenia Archiwum

W terminie od 17 lipca do 30 sierpnia 2017 r. przeprowadziliśmy warsztaty w 13 szkołach w ramach projektu „Lato w Mieście” dofinansowanego przez Urząd Miasta Stołecznego Warszawa. W warsztatach w sumie wzięło udział 973 uczestników.

Warsztaty obejmowały 5 różnych tematów: Zdrowe I i II śniadanie, Zdrowy deser/podwieczorek, Dieta dobra dla mózgu, Jak wzmacniać swoją odporność, Co jeść, żeby być aktywnym i uprawiać sport. W ramach różnych tematów były przygotowywane inne smakołyki, które potem podczas Słodkiej Imprezki mogły spróbować dzieci będące w różnych grupach.

 

Podsumowanie projektu Słodkie Lato Bez Cukru w liczbach:

  • 6 DZIELNIC (PRAGA PD, PRAGA PN, WOLA, OCHOTA, MOKOTÓW, ŚRÓDMIEŚCIE)
  • 13 SZKÓŁ
  • 973 UCZESTNIKÓW (45 NAJMNIEJ, 134 NAJWIĘCEJ)
  • 180 GODZIN WARSZTATÓW
  • 7 OSÓB PROWADZĄCYCH
  • 9 WOLONTARIUSZEK
  • WYKONYWALIŚMY Z UCZESTNIKAMI 10 RODZAJÓW PEŁNOWARTOŚCIOWYCH PRZEKĄSEK/ZDROWYCH SŁODYCZY, 5 RODZAJÓW NAPOJÓW/SMOOTHIES przy czym 6,13 ZŁ WYDALIŚMY NA PRODUKTY SPOŻYWCZE NA 1 UCZESTNIKA (5 972,46 ZŁ RAZEM), W TYM M.IN:
  • 50 KG BANANÓW
  • 22 L MLEKA KOKOSOWEGO
  • 56 KG DAKTYLI
  • 23 KG ORZESZKÓW ZIEMNYCH
  • 25 KG KASZY JAGLANEJ
  • 30 KG WIÓRKÓW KOKOSOWYCH

 

Zajęcia spotkały się z dużym entuzjazmem, co nas niezmiernie cieszy! Poniżej przedstawiamy galerię zdjęć z warsztatów podzielonych według dzielnic, w których zajęcia się odbywały:

Mokotów

 

Ochota

 

Praga

 

Śródmieście

 

Wola

 

Serdecznie dziękujemy firmie Kubara za przekazanie ekspandowanych produktów zbożowych, których zużyliśmy na warsztatach całe mnóstwo oraz firmie Primavika za przekazanie masła orzechowego i tahini, które używaliśmy do robienia zdrowych słodkości.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się