26 lutego 2018 Dariusz Kortko i Judyta Watoła – autorzy bestsellerowej biografii prof. Zbigniewa Religi – zaprezentowali nową książkę: „Słodziutki. Biografia cukru”. Jest to kompendium wiedzy o cukrze, które czyta się momentami jak powieść, momentami jak dziennikarstwo śledcze, a momentami jak encyklopedię. W spotkaniu wzięli także udział Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny i psychodietetyk, autorka bloga Kachblazejewska.pl i prof. Jan Tatoń, diabetolog, ekspert Światowej Organizacji Zdrowia w dziedzinie cukrzycy. Nasza Fundacja Szczęśliwi Bez Cukru przygotowała bezcukrowy poczęstunek, razem z lokalem certyfikowanym jako Miejsce Wolne od Cukru „Słodki Bez„.
Bohater tej książki jest niczym bezkarny szef mafii wchodzącej w konszachty z władcami i możnymi tego świata. Przyczynia się do upadku gospodarek, uzależnienia i śmierci tysięcy ludzi. A wszystko uchodzi mu płazem, bo jest przecież taki słodki! Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny i psychodietetyk, autorka bloga Kachablazejewska.pl
Fascynująca historia rajskiej słodyczy, która od wieków zamienia ludzkie życie w piekło. Uważajcie! Po tej książce już nie sięgniecie po czekoladę z tą samą przyjemnością.” Anna Brzezińska, historyczka, pisarka, autorka bestsellera „Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach”
Przeczytałem tę niesamowitą książkę jednym tchem. Słodycz cukru to przynęta na gigantycznej wędce dla ludzkich słabości, to tsunami niszczące zdrowie, to droga przez pole minowe. Usuń cukier ze swojego stołu, ze swojej kuchni, ze swojego życia. Antoni Huczyński, „Dziarski Dziadek”
Oto galeria zdjęć ze spotkania:
26 lutego 2018 Dariusz Kortko i Judyta Watoła – autorzy bestsellerowej biografii prof. Zbigniewa Religi – zaprezentowali nową książkę: „Słodziutki. Biografia cukru”. Jest to kompendium wiedzy o cukrze, które czyta się momentami jak powieść, momentami jak dziennikarstwo śledcze, a momentami jak encyklopedię. W spotkaniu wzięli także udział Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny i psychodietetyk, autorka bloga Kachblazejewska.pl i prof. Jan Tatoń, diabetolog, ekspert Światowej Organizacji Zdrowia w dziedzinie cukrzycy. Nasza Fundacja Szczęśliwi Bez Cukru przygotowała bezcukrowy poczęstunek, razem z lokalem certyfikowanym jako Miejsce Wolne od Cukru „Słodki Bez”.
Bohater tej książki jest niczym bezkarny szef mafii wchodzącej w konszachty z władcami i możnymi tego świata. Przyczynia się do upadku gospodarek, uzależnienia i śmierci tysięcy ludzi. A wszystko uchodzi mu płazem, bo jest przecież taki słodki! Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyk kliniczny i psychodietetyk, autorka bloga Kachablazejewska.pl
Fascynująca historia rajskiej słodyczy, która od wieków zamienia ludzkie życie w piekło. Uważajcie! Po tej książce już nie sięgniecie po czekoladę z tą samą przyjemnością.” Anna Brzezińska, historyczka, pisarka, autorka bestsellera „Córki Wawelu. Opowieść o jagiellońskich królewnach”
Przeczytałem tę niesamowitą książkę jednym tchem. Słodycz cukru to przynęta na gigantycznej wędce dla ludzkich słabości, to tsunami niszczące zdrowie, to droga przez pole minowe. Usuń cukier ze swojego stołu, ze swojej kuchni, ze swojego życia. Antoni Huczyński, „Dziarski Dziadek”
Oto galeria zdjęć ze spotkania: