Dzięki dodatkowi tofu placuszki dostarczą na prawdę sporo białka, dzięki czemu nasycą na długie godziny. Najlepiej smakują z dodatkiem sezonowych owoców.
Składniki (na 2 porcje):
- 180 g tofu,
- 1 szkl. płatków owsianych błyskawicznych,
- 2 łyżki otrąb pszennych,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zastąpić kilkoma kroplami aromatu),
- 1 op. budyniu waniiliowego bez cukru,
- 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej,
- 1 szkl. napoju roślinnego,
- 2 łyżki oleju,
- szczypta soli,
- 3 łyżki erytrytolu.
Wykonanie:
Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy na gładka masę. Rozgrzewamy patelnię z nieprzywieralną powłoką i smażymy placki na złoty kolor. Jemy z ulubionymi dodatkami (u mnie zdrowy krem czekoladowy i sezonowe owoce).