Karmelowe z niespodzianką:
Składniki:
- 100 g rodzynek
- 100 g suszonych moreli
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki melasy karobowej
- 2 łyżki inuliny
- orzeszki laskowe
- cynamon i kakao do obtoczenia
Wykonanie:
- Rodzynki i morele zmiksować na gładką masę.
- Połączyć z masłem orzechowym, melasą i inuliną. Formować kuleczki.
- Do środka wkładać orzeszek laskowy.
- Obtaczać w kakao i inulinie.
Makowe a la makowiec
Składniki:
- 100 g rodzynek
- 100 g maku
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki inuliny
- migdały do obtoczenia
Wykonanie:
- Mak zmiksować i przepłukać wrzątkiem.
- Rodzynki i zmiksować na gładką masę.
- Orzechy drobno posiekać.
- Migdały zmielić na grubą mąkę.
- Połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem migdałów.
- Formować kuleczki i obtaczać w migdałach.