Wegetariański placek z cukinii

 In Przepisy

Składniki:

– 3 cukinie po ok. 300 g

– 1 cebula

– 2 ząbki czosnku

– 10 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej

– 3 jajka

– 1/2 kostki sera feta

– 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy

– sól, pieprz, świeża bazylia

Wykonanie:

Cukinię i cebulę zetrzeć na tarce, posolić i odsączyć z nadmiaru wody. Czosnek i bazylię drobno posiekać, fetę pokruszyć. Startą cukinię wymieszać dokładnie z mąką, jajkami i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku. Wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st.C przez 40 minut.

Recommended Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się