Pasta z awokado i groszku – idealna na śniadania, jako smarowidło do kanapek, dip do warzyw lub dodatek do sałatek. Ta pasta zachwyci Was nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim smakiem i wartościami odżywczymi!
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado,
- 1 szklanka mrożonego groszku zielonego,
- 3 ząbki czosnku, posiekane,
- Sól i pieprz do smaku,
- Kiełki do przybrania.
Wykonanie:
- Groszek ugotuj w osolonej wodzie.
- Dodaj do miseczki posiekany czosnek, awokado oraz szczyptę soli i pieprzu. Rozgnieć całość widelcem.
- Dodaj groszek i powtórnie rozgnieć. Możesz zmiksować całość blenderem, jeśli wolisz uzyskać gładką masę.
- Po uzyskaniu pożądanej konsystencji na wierzchu pasty ułóż kiełki do przybrania.
- Jedz jako pastę na pieczywo, dip do warzyw lub nadzienie wrapa 🙂