Warsztat Zdrowego Odżywiania i Gotowania

 In
Kiedy:
18 Listopad 2018@10:00 – 18:00
2018-11-18T10:00:00+01:00
2018-11-18T18:00:00+01:00
Gdzie:
Makolągwy 21/1
02-811 Warszawa
Koszty:
160 zł

Warsztaty skierowane do osób dla osób z diagnozą onkologiczną oraz osób zdrowych chcących zapobiegać rakowi dietą.
„Jedzenie stanie się Twoim lekarstwem, zaś jego przyrządzanie niekończącą się przygodą”

„Intuicyjnie chcemy żyć i być zdrowi. Czasami tracimy kontakt z własnym ciałem, a to może skutkować chorobami. Warto wtedy wrócić na ścieżkę zdrowia i wewnętrznej harmonii. Jedzenie zaś jest sposobem na powrót do kontaktu z samym sobą. ”

Tematem przewodnim spotkania jest dieta antynowotworowa.
Poznasz odpowiedni dobór składników i sposób przygotowania zdrowych posiłków.
Intuicyjnie dobierzesz produkty, które harmonizują Twój organizm.
Poznasz proste zasady komponowania dziennego jadłospisu dla siebie i swoich najbliższych.
Doświadczysz jak proste i radosne może być gotowanie.
Wykonasz własnoręcznie posiłki, które będą lekarstwem dla Twojego ciała.

Część praktyczna – od 10.00 do przerwy obiadowej
W części praktycznej uczestnicy przygotują posiłki na cały dzień – śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

Każdy będzie mógł skosztować potraw i brać czynny udział w ich przygotowaniu. Uzyskać odpowiedzi na pytania związane ze sposobem „obróbki” poszczególnych produktów.

Doświadczyć „intuicyjności” w kontakcie z żywnością.
Część teoretyczna – od końca przerwy obiadowej do 18.00
Panel dyskusyjny: z dużą ilością wiedzy teoretycznej potrzebnej do komponowania odpowiednio zbilansowanych posiłków.

Niezbędne informacje dla utrzymania skutecznej i smacznej diety antynowotworowej.
Dieta przy profilaktyce, przeciwdziałaniu i leczeniu nowotworów.

Spotkanie prowadzi:
Agnieszka Wiśniewska
Dietetyczka specjalizująca się w diecie przeciwnowotworowej i antycandidowej. Studiowała Żywienie Człowieka na SGGW w Warszawie. Pasjonatka i praktyk kuchni bezglutenowej, wegańskiej i bezcukrowej. Prowadzi autorskie warsztaty Gotowania Intuicyjnego. I konsultacje dietetyczne. Instruktorka jogi i naturoterapeutka. Współtwórczyni Human Recycling. Matka czwórki cudownych dzieci.

TERMIN I MIEJSCE:

18 listopada 2018 w godzinach 10:00 – 18:00

Fundacja Psychoonkologii i Promocji Zdrowia „Ogród Nadziei”
ul. Makolągwy 21 m. 1 (róg Roentgena)
02-811, Warszawa
Dojazd: stacja metra Stokłosy i autobus 209 lub stacja metra Imielin i autobus 185, albo autobus 179.

Informacje i zapisy:
Formularz zgłoszeniowy: https://goo.gl/forms/t6folwVZqGGf0SqB2

tel. (22) 843 24 11, fundacja@ogrodnadziei.org.pl

Koszt: 160 zł od osoby w tym (130 warsztat +30 zł na zakup produktów) ciepły posiłek własnoręcznie ugotowany w cenie. Warsztat dofinansowany ze środków Fundacji z 1% podatku przekazanego na program „Energia Zdrowia i Życia”, realizowany przy współpracy z Fundacją Szczęśliwi bez cukru.

Ilość miejsc w grupie jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Miejsce rezerwuje przesłanie formularza zgłoszeniowego i wpłata zadatku w wysokości 100 zł do 14 listopada na rachunek fundacji w banku Millennium nr 47 1160 2202 0000 0001 3116 4813, tytułem: imię i nazwisko, warsztat gotowania 23.09.2018

Recent Posts

Leave a Comment

* Checkbox GDPR is required

*

Zgadzam się