
Te placuszki mają wyjątkowy kolor… ale też dużą zawartość roślinnego, zdrowego białka. Polecamy nie tylko dla wegan!
Składniki (na 2 porcje):
- 180 g tofu,
- 1 szkl. mąki orkiszowej,
- 2 łyżki otrąb pszennych,
- 2 garści szpinaku,
- 2 łyżki erytrytolu,
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zastąpić kilkoma kroplami aromatu),
- 1 op. budyniu waniiliowego bez cukru,
- 1 szkl. napoju roślinnego,
- 2 łyżki oleju,
- szczypta soli,
- 3 łyżki erytrytolu.
Wykonanie:
Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy na gładka masę. Rozgrzewamy patelnię z nieprzywieralną powłoką i smażymy placki na złoty kolor. Jemy z ulubionymi dodatkami (u mnie zdrowy krem daktylowo-czekoladowy i sezonowe owoce).